Mit jelent? Mi a jelentése?

Ritkán vagy rosszul használt, esetleg tökúj szavak jelentéséről.

Mi az unokázás és az unokázós csalás?

2021. április 29. 22:46 - mv.

Mi az unokázás?

A szülök dolgoznak vagy valami más fontos dolgot csinálnak és megkérik a nagymamát vagy a nagypapát, vigyázzon a gyerekekre. Ilyenkor a nagyszülők vigyáznak az unokákra és foglalkoznak velük nagy szeretettel, tehát  unokáznak.

Mi az unokázós csalás?

Amikor a nagyszülők már nem vigyáznak az unokákra, mert inkább rájuk kellene vigyázni, szellemileg kicsit meglassulnak és könnyen becsaphatókká válnak. Erre utaznak az unokázós csalók, akik felhívják az idős embereket, előadják hogy az unokájuk nagy bajban van (lerobbant az autójuk, balesetet okoztak/szenvedtek, kirabolták őket, elvitte őket a rendőr, stb.) és csak azonnal nagyobb pénzösszeggel lehet rajtuk segíteni. Sok hiszékeny idős ember megrémül és bedől nekik, minden dugipénzt odaadnak, csak kisegítsék szegény unokájukat.

Unokázós csaló telefonja és elfogása

A rendőrségnek köszönhetően

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitjelent.blog.hu/api/trackback/id/tr416528676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása