Mit jelent? Mi a jelentése?

Ritkán vagy rosszul használt, esetleg tökúj szavak jelentéséről.

Mi az a palimeggy?

2020. november 03. 00:10 - mv.

A palimeggy jelentése

Eredetileg az olcsó sörözőkben hívták palimeggynek az aránytalanul drága sósmandulát, amire a kocsma népe boldogan vetette rá magát, aztán amikor  megkapták a számlát, akkor elment a kedvük a nevetéstől.

Palimeggy: bármi, amivel rá lehet szedni a gyanútlan vásárlót

Bármi, amivel odacsalnak valahova, hogy vásárolj

  • "akciós termék", amiből volt összvissz 3 darab, az üzletvezető vagy csókosok vették meg, akik emiatt mentek oda, azok pofára esnek és azért bevásárolnak, ha már ott vannak.
  • gyanúsan olcsón eladó, metróközeli lakás, amivel besétálsz az ingatlanos hálójába és utána nem szabadulsz a drága, semmire sem jó ajánlataitól
  • online társkeresőkön olyan férfiak és nők kamuregjei, akik ránézésre minden ujjukra kapnak társat, soha nem regisztrálnának egy online fórumra, de a szép nők és férfiak látványa sokakat vesz rá, hogy kifizessék a regisztrációs díjat
  • használtautó neppernél olyan alig használt, olcsó VW, amit jaj, épp most vittek el, de ha ,már idejöttél, válogass a többi szemétládából.

 

palimeggy.jpg

a palimeggy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitjelent.blog.hu/api/trackback/id/tr3216281500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása